21 Kasım 2010 Pazar

windows 7

                                                   WİNDOWS 7

                   Windows 7 günümüzün vazgeçilmezleri arasında yer alan cep telefonu, dijital fotoğraf makinesi gibi cihazlarla daha uyumlu çalışacak. Windows 7′nin güncellenmiş bir görev çubuğu, yeni hareketli masaüstü efektleri, içeriğe duyarlı mönüsü ve gösterişli bir masaüstü arama özelliği olacak
Windows  7  için 7 püf nokta

                     Windows 7′yi kim edinmeli?

Windows 7, bir bilgisayarın çalışmasını sağlayan temel yazılımdır, bir işletim sistemidir. Windows, dünya genelinde en yaygın işletim sistemi… Windows 7, Windows işletim sistemi zincirinde Vista’dan sonraki yeni halka anlamına geliyor. 22 Ekim’den itibaren yeni bir bilgisayar satın alacak tüketiciler, bilgisayarlarında Windows 7′yi zaten kurulu bulacaklar.

                               Windows 7 hangi yeniliklerle geliyor?

Testler, Windows 7′nin Vista’dan çok daha sorunsuz çalıştığını ortaya koyuyor. Bilgisayarınız diğer Windows sürümlerine göre Windows 7′de daha hızlı açılıyor. Yeni sistemde kullanıcılara pop-up pencerelerde artık sinir bozucu sorular sorulmayacak. Windows 7 ile gelen yeni görev çubuğu ve pencere sistemi, programlar üzerinde kullanıcının tam hâkimiyetini sağlayacak. Windows 7′ye dâhil yeni özellikler, virüslerle daha etkin mücadele edilmesini mümkün kılacak.

                                   Windows 7′ye kimler geçmeli?

Uzmanlar özellikle bilgisayarlarında Windows Vista yüklü olan kullanıcılara Windows 7′ye geçmelerini öneriyor. Kullanıcıların baştan beri ısınamadığı Vista, yavaşlığı ve karmaşıklığıyla tepki topluyor. Bilgisayarında düzenli olarak oyun oynayanlar için de en güncel grafik ihtiyaçlarına karşılık veren Windows 7′ye geçiş tavsiye ediliyor.

                                  Windows 7′yi nereden edinebilirim?

Windows 7, yeni bilgisayarlarda yüklü olarak geliyor. Ayrıca mağazalarda ve online olarak satılıyor. Windows 7, “ev kullanıcısı”ndan “profesyonel”e farklı sürüm ve fiyatlarda sunuluyor. Vista’ya sahip olanlar daha az ücret ödeyerek Windows 7′ye geçiş yapıyor.

                               Hangi bilgisayarlara Windows 7 yüklenebilir?

Testler Windows 7′nin konfigürasyonu nispeten “eski” sayılabilecek bilgisayarlarda da rahatlıkla çalıştığını ortaya koydu. XP’nin çalıştığı bilgisayarlarda Windows 7 de sıkıntı çekmeden çalışıyor. Yine de Windows 7‘nin bütün işlevlerinden yararlanabilmek için işlemcinin en az 2 GB olmasında yarar görülüyor. İşletim sistemi DVD’ye kayıtlı olarak geldiğinden bilgisayarınızda bir dâhili ya da harici DVD sürücüsünün bağlı olması şart koşuluyor.

                              Windows 7′nin kurulumunda nelere dikkat etmeliyim?

Vista yüklü bilgisayarlarda Windows 7′nin kurulumu hiç sorun yaratmıyor. Buna karşılık makinenizde daha eski bir Windows sürümü ya da başka bir işletim sistemi yüklüyse işler biraz daha zora giriyor. Bu durumda bilgisayarınızdaki verileri harici bir platforma aktardıktan sonra önce Windows 7′yi ardından diğer programlarınızı kurmanız gerekiyor.

                            Windows 7 bilgisayarımda yüklü diğer programları nasıl etkiliyor?

Vista’dan Windows 7′ye geçenler diğer programlarında herhangi bir sıkıntı yaşamadan çalışmaya devam ediyor. Yeni kurulumda diğer yazılımların da yeniden yüklenmesi gerekiyor. Bunun için programların orijinal CD ya da DVD’lerinin yanı sıra seri no’larına ihtiyaç duyuluyor.

                


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder