12 Aralık 2010 Pazar

Wordde yazı yazarken dikkat etmemiz gereken hususlar

• Wordde enter tuşunu sadece yeni paragrafa geçmek için kullanırız. Satırbaşı için Enter tuşuna basmamız gerekmez. Word sığmayan kelimeleri otomatik olarak aşağıya alıp yazmaya devam eder.


• Wordde yazı yazarken word yazım kuralı gereği nokta(.), virgül(,), noktalı virgül gibi noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılır, ve yazmaya boşluk bırakıldıktan sonra devam edilir. Bu boşluğu boşluk çubuğu ile yaparız.


• Herhangi bir şekilde yazımızın ilk paragrafını yazdıktan sonra yazımıza başlık eklemek istediğimizde, imleci yukarı yani bir üst satıra çıkarmak için uğraştığımızda word buna izin vermeyecektir. Bunu yapabilmek için farenin imlecini ilk paragrafın satır başına getirip ENTER tuşuna basarız. Böylece paragramızı 1 satır aşağı kaydırmış oluruz. Aynı şekilde araya bir kaç satır eklemek istediğimiz zamanda yine imleci o satırın başına getirip ENTER tuşuna basmamız gerekir.


• Yine Wordde çok yapılan hatalardan bir tanesi de kelime, satır, paragraf veya tüm yazıyı seçtiğimiz zaman(Ctrl+a), klavyeden herhangi bir tuşa bastığımız zaman, seçtiğimiz kelime, satır veya paragrafın silindiğini görmekteyiz. Bunu engellemek için ya fare ile boş bir yere tıklarız ya da yön tuşları (sol, sağ, yukarı, aşağı) ile bu seçimi kaldırabiliriz.


• Ayrıca herhangi bir şekilde yazdığımız paragraflar arasında bir kaç satır boşluk varsa bu boşlukları silmek için Backspace( , imlecin sol tarafını siler) veya Delete(Del, imlecin sağ tarafını siler) tuşuna basarız. Eğer ilk paragrafın sonunda isek ve aşağıdaki 2. paragrafı hemen ilk paragrafın sonuna eklemek istersek o zaman delete tuşuna basar sileriz. Yok eğer imlecimiz 2. paragrafın ilk satırının başında ise ve bu paragrafı 1. paragrafın sonuna eklemek istersek, o zaman imlecin sol tarafındaki boşluğu silmek için bu sefer Backspace tuşuna basarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder